Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο Athens Temple Club

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

RELATED STORY

Jack Russell: Αποχωρεί από τις περιοδείες λόγω άνοιας  

Το Temple παρουσιάζει τους Νορβηγούς female-fronted gothic metal masters Sirenia, ζωντανά στην Αθήνα!

Οι Sirenia είναι το μουσικό όχημα του Morten Veland, γνωστού από την δουλειά του με το προηγούμενο σχήμα του στα 90’s, τους Tristania. Ο Veland αποτελεί έναν από τους μπροστάρηδες της δημιουργίας του χαρακτηριστικού gothic metal ήχου, από τις απαρχές του, ένα task που απογείωσε με την δημιουργία των Sirenia, με τους οποίους έχει ήδη κυκλοφορήσει 10 albums, 1 EP και αναρίθμητα singles, κερδίζοντας κορυφαίες θέσεις στα μουσικά και ραδιοφωνικά charts παγκοσμίως, όπως και αποθεωτικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

Το 11ο σε σειρά full album, με τίτλο “1977” κυκλοφόρησε τον Μάϊο του 2023, μέσω της Napalm Records, δίνοντας στο συγκρότημα το έναυσμα να περιοδεύσει εκτενώς ανά τον κόσμο και να συμμετάσχει σε κάποια από τα μεγαλύτερα festivals παγκοσμίως.­
­
Μετά από πολυάριθμες αλλαγές στο line-up, οι Sirenia έχουν καταλήξει σε μία συμπαγή σύνθεση, που ανεβάζει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο τον συνδυασμό gothic metal με συμφωνικές ενορχηστρώσεις, μπολιάζοντάς τον ταυτόχρονα με στοιχεία από τον extreme metal ήχο. Δυναμικά drum parts, massive ρυθμικές κιθάρες, ατμοσφαιρικά keyboards, συνδυασμένα με μελαγχολικά βιολιά και 12χορδες ακουστικές κιθάρες, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα μελωδικό όσο και groovy, που εμπλουτίζεται από πολυποίκιλα φωνητικά styles, από χορωδιακά, brutals και κραυγές, μέχρι καθαρά, ψιθυριστά και vocal samples. Η μουσική των Sirenia θα αντηχήσει για πρώτη φορά στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι folk symphonic metallers Enemy of Reality, που βρίσκονται αναμφίβολα στην κορυφαία περίοδό τους, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το εξαιρετικό album “Where Truth May Lie”, μέσω του Vinylstore.gr.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι atmospheric black / death metallers Drama Noir, που επίσης έχουν μόλις δώσει στην δημοσιότητα, ένα φοβερό δείγμα δισκογραφικής δουλειάς, το “Nightfall Upon The Asylum”, που κυκλοφόρησε τον Μάϊο, μέσω της Floga Records.

 

 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου | Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Support act: Enemy of Reality + Drama Noir

Πόρτες: 20:00

Εισιτήρια: 23€ (περιορισμένη προπώληση), 25€ (υπόλοιπη προπώληση) και 28€ (ταμείο)

Ηλεκτρονική προπώληση: https://cometogether.live/event/578

Φυσική προπώληση: Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια).