Το 25% των εσόδων της δημοπρασίας θα διατεθούν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Για περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες, πολύ υψηλότερα από ό,τι είχε υπολογιστεί, πουλήθηκαν σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s, 122 κιθάρες του Mark Knopfler. Ανάμεσα σε αυτές και η κιθάρα Gibson Les Paul που χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση των θρυλικών κομματιών «Money For Nothing» και «Brothers In Arms». Ο εμβληματικός μουσικός κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ δημοπρασίας με το Vintage Gibson Les Paul Standard του 1959, το οποίο πουλήθηκε για 693.000 £, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή για το συγκεκριμένο μοντέλο κιθάρας.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που αυτά τα πολύ αγαπημένα μουσικά όργανα θα βρουν νέους παίκτες και νέα τραγούδια, καθώς και για τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις που σημαίνουν πολλά για μένα», δήλωσε ο Knopfler για τη δημοπρασία.Και συνέχισε: «Ήταν συγκινητικό να παρακολουθώ πόσο σημαίνουν αυτές οι κιθάρες για τόσους πολλούς ανθρώπους”.

Άλλα κομμάτια που πουλήθηκαν περιλαμβάνουν ένα Pensa-Suhr MK-1 του 1988 που έπαιξε ο Knopfler στη συναυλία αφιερώματος για τα 70α γενέθλια του Nelson Mandela στο Wembley Stadium και το Red Schecter Telecaster του, το οποίο ο μουσικός αγόρασε το 1984 για να ηχογραφήσει το επιτυχημένο κομμάτι «Walk Of Life».
Σύμφωνα με το BBC, στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συμμετείχαν πλειοδότες από 61 χώρες, με το τελικό ποσό να φτάνει τις 8.840.160 £.

Το 25% των εσόδων της δημοπρασίας θα διατεθούν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού.

 

 

Φωτογραφία: eventim.de