΄΄Δυστυχώς, ορισμένες πλατφόρμες χρησιμοποιούν το Al για να υπονομεύσουν τη δημιουργικότητα΄΄

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Με επιστολή τους την οποία συνυπογράφουν, 200 καλλιτέχνες και συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των Pearl Jam, Jon Bon Jovi και R.E.M. καλούν τους προγραμματιστές της τεχνητής νοημoσύνης (ΑI) να αλλάξουν την προσέγγισή τους στον τρόπο χρήσης της μουσικής με την τεχνολογία.

H Συμμαχία Artist Rights Alliance εξέφρασε ανησυχίες ότι η αξία της ανθρώπινης δημιουργικότητας υποτιμάται κάνοντας λόγο για επίθεση εναντίον της.

«Μην κάνετε λάθος: πιστεύουμε ότι, όταν χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα, το Al έχει τεράστιες δυνατότητες να προωθήσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα… με τρόπο που επιτρέπει την ανάπτυξη νέων και συναρπαστικών εμπειριών για τους λάτρεις της μουσικής παντού», αναφέρεται στην επιστολή, με συνυπογράφοντες τους Peter. Frampton, Don Was, Elvis Costello, Stevie Wonder, Sheryl Crow και Greta Van Fleet.

Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, ορισμένες πλατφόρμες και προγραμματιστές χρησιμοποιούν το Al για να υπονομεύσουν τη δημιουργικότητα και να υπονομεύσουν καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και κατόχους δικαιωμάτων. Όταν χρησιμοποιείται ανεύθυνα, ο Al αποτελεί τεράστια απειλή για την ικανότητά μας να προστατεύουμε το απόρρητό μας, την ταυτότητά μας, τη μουσική μας και τα μέσα διαβίωσής μας”. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές εταιρείες χρησιμοποιούν, χωρίς άδεια, τη δουλειά μας για να εκπαιδεύσουν ΑΙ μοντέλα. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν άμεσα στην αντικατάσταση της δουλειάς των ανθρώπων καλλιτεχνών με τεράστιες ποσότητες «ήχων» και «εικόνων» που δημιουργήθηκαν από το Al που μειώνουν ουσιαστικά τα δικαιώματα που καταβάλλονται στους καλλιτέχνες. Για πολλούς εργαζόμενους μουσικούς, καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς που απλώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, αυτό θα ήταν καταστροφικό» αναφέρει η επιστολή.

 

 

Φωτογραφία: pearljam.com