Πρόκειται για την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το «Gigaton» του 2020

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ των Pearl Jam, “Dark Matter”, θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου 2024 μέσω της Monkeywrench Records/Republic Records. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο βραβευμένος με Grammy Andrew Watt. Το “Dark Matter” είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το «Gigaton» του 2020.

Το 2023, οι PEARL JAM αποσύρθηκαν στα Shangri-La Studios στο Μαλιμπού, όπου μέσα σε μια έκρηξη έμπνευσης ηχογράφησαν το νέο άλμπουμ σε μόλις τρεις εβδομάδες. Οπως έχει δηλώσει  ο frontman Eddie Vedder αυτό το LP είναι η καλύτερη δουλειά τους.

Το συγκρότημα από το Σιάτλ ανακοίνωσε παράλληλα εμφανίσεις στην Αγγλία και την Ιρλανδία για το καλοκαίρι και ειδικότερα για το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Dublin Marlay Park, στον ολοκαίνουργιο χώρο Co-op Live του Μάντσεστερ την Τρίτη 25 Ιουνίου και στο στάδιο Tottenham Hotspur του Λονδίνου, το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Οι τρεις συναυλίες είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας “Dark Matter” η οποία λαμβάνει χώρα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του 2024.

 

 

Φωτογραφία: variety.com