Αγωνίζονται κατά της κυκλοφορίας ηχογραφήσεων που δημιουργούνται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Δίπλα στα παιδιά του Steve Marriott βρίσκονται ο Robert Plant και ο David Gilmour υποστηρίζοντάς τους στη μάχη τους κατά των διαχειριστών της περιουσίας του για τη χρήση AI.

Ειδικότερα, αγωνίζονται κατά της κυκλοφορίας ηχογραφήσεων που δημιουργούνται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα του πατέρα τους.
Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συμφωνίες για ηχογραφήσεις, ισχυρίζονται ότι υπάρχει η προοπτική της κυκλοφορίας τραγουδιών AI που αντιγράφουν τη φωνή του τραγουδιστή καθώς δόθηκε το πράσινο φως από την τρίτη σύζυγο του εκλιπόντος μουσικού, Toni Marriott, την οποία παντρεύτηκε δύο χρόνια πριν από το θάνατό του, το 1991.

Σε μια δήλωση στο Variety, η κόρη του τραγουδιστή, τραγουδοποιού και κιθαρίστα, Mollie, εξήγησε γιατί η ίδια και τα αδέρφια της είναι ανένδοτοι στο να επιτρέψουν την κοινή χρήση των ηχογραφήσεων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη λέγοντας ότι λερώνει το όνομα του πατέρα της.

«Το Marriott Estate πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ AI με παλιά και νέα τραγούδια του πατέρα μου, Steve. Δυστυχώς, η οικογένειά του που αποτελείται μόνο από τα αδέρφια μου Lesley, Toby, Tonya και εμένα, δεν έχει καμία σχέση με το Estate καθώς δεν υπήρχε διαθήκη. Διευθύνεται από τη θετή μητέρα μου, η οποία ήταν με τον πατέρα μου μόνο για δύο χρόνια πριν από το θάνατό του και από τότε έχει ξαναπαντρευτεί», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Εμείς, μαζί με τους συμπαίκτες του στο συγκρότημα των Humble Pie και Small Faces, προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτό το άλμπουμ καθώς θα ήταν ένας λεκές στο όνομα του πατέρα μου”. Είπε ακόμη ότι αυτό είναι μόνο για χρήματα, όχι για τέχνη ή εκτίμηση.

 

 

Φωτογραφία: goldminemag.com