Το συγκρότημα είναι έτοιμο να πουλήσει τα δικαιώματα για τον μουσικό του πλούτο καθώς και της επιτυχημένης βιογραφικής τους ταινίας

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

RELATED STORY

W.A.S.P.: Χωρίς την αρχική σύνθεση η επετειακή περιοδεία

Κοντά στην πώληση του καταλόγου τους για 950 εκατομμύρια λίρες βρίσκονται οι Queen σύμφωνα με το Billboard. Όπως αναφέρει, το συγκρότημα είναι έτοιμο να πουλήσει τα δικαιώματα για τον μουσικό του πλούτο καθώς και της επιτυχημένης βιογραφικής τους ταινίας Bohemian Rhapsody του 2018.

Το Billboard εικάζει επίσης, ότι η προσοδοφόρα συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει δικαιώματα από τον κατάλογο βασικών ηχογραφήσεων της Βόρειας Αμερικής. Στη σύναψη της συμφωνίας εμπλέκονται οι δικηγόροι των Brian May, Roger Taylor, John Deacon καθώς και των διαχειριστών της περιουσίας του αείμνηστου Freddie Mercury.

Πιστεύεται ότι θα συμπεριλάβει ολόκληρη τη μουσική καριέρα των Queen από το πρώτο τους άλμπουμ, του 1973, «Queen» μέχρι το «Made in Heaven» του 1995, το οποίο κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Freddie Mercury. Τα βασικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι τα «Bohemian Rhapsody», «Seven Seas of Rhye», «Killer Queen», «Somebody To Love», «We Are The Champions», «Another One Bites the Dust» και «Under Pressure».

Το Music Business Worldwide ανέφερε για πρώτη φορά ότι η διαδικασία πώλησης για τον παλιό κατάλογο των Queen βρισκόταν σε εξέλιξη με την Universal Music Group και την Disney, ιδιοκτήτη της Hollywood Records.
Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν πουλήσει εξ ολοκλήρου ή ορισμένα από τα μουσικά τους δικαιώματα τα τελευταία χρόνια είναι η Nancy Wilson, ο Bob Dylan, η Stevie Nicks, ο Mick Fleetwood, ο Lindsey Buckingham, οι Mötley Crüe, ο παραγωγός των Metallica, Bob Rock και οι διαχειριστές της περιουσίας του David Bowie.

 

 

Φωτογραφία: pitchfork.com