Σύμφωνα με την έφεση "δανείστηκαν το riff και άλλα μελωδικά στοιχεία"

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Το γαλλικό ντουέτο Ninja Cyborg μηνύουν τους Rammstein κατηγορώντας τους για λογοκλοπή. Ειδικότερα υποστηρίζουν ότι το γερμανικό συγκρότημα έκλεψε το riff από το τραγούδι τους “The Sunny Road” για το κομμάτι “Deutschland”.

Σύμφωνα με το Day FR Euro, οι Ninja Cyborg έχουν καταθέσει έγγραφα στο Εφετείο του Παρισιού μετά από προηγούμενη αξίωση που απορρίφθηκε το 2021. Η έφεση επικαλείται τον  μουσικό ειδικό Richard Dubugnon, ο οποίος λέει ότι οι Rammstein “δανείστηκαν το riff και άλλα μελωδικά στοιχεία” από το “The Sunny Road” και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πάρα πολλές ομοιότητες» και ότι είναι «χωρίς αμφιβολία» λογοκλοπή.

Οι θαυμαστές των Rammstein είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν τους Ninja Cyborg ότι έκλεψαν την ιδέα από το γερμανικό συγκρότημα, αλλά το γαλλικό τραγούδι κυκλοφόρησε πριν το Deutschland, το 2018.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Marc Botté των Ninja Cyborg είχε πει το 2020: “Δεν μου αρέσουν οι Rammstein και δεν ακούω αυτό το γκρουπ. Δημιούργησα αυτό το riff. Ήξερα πολύ καλά ότι δεν είχα κάνει λογοκλοπή».

 

 

Φωτογραφία: loudersound.com