Ο Ringo Starr καταρρίπτει τις φήμες

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Ο Ringo Starr καταρρίπτει τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες στο τελευταίο τραγούδι των Beatles, “Now and Then” η φωνή του John Lennon είναι δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε συνέντευξή του στο AARP, ο Starr είπε συγκεκριμένα: «Υπήρχαν τρομερές φήμες ότι δεν είναι ο John, ότι είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Ο Paul κι εγώ δε θα το κάναμε αυτό. Είναι ένα όμορφο τραγούδι και ένας ωραίος τρόπος να κλείσεις επιτέλους αυτή την πόρτα».

Ο ντράμερ είπε επίσης, στο Variety: «Αυτή είναι στην πραγματικότητα η φωνή του John, η φωνή και το μπάσο του Paul, ο George Harrison στη ρυθμική κιθάρα και εγώ στα ντραμς».

Ο συμπαραγωγός του «Now and Then», δήλωσε δε ότι δε χρησιμοποιήθηκε απολύτως καμία τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία ηχογράφησης του κομματιού. «Μπορεί να ήταν πιο εύκολο αν χρησιμοποιούσα τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν το έκανα», είπε ο Martin. «Και είναι αστείο, γιατί δίνει μια διαφορετική ποιότητα. Άκουγα το τραγούδι σήμερα και τα δεύτερα φωνητικά έχουν μια αίσθηση κασέτας, σαν να είναι σε κασέτα”.

 

 

Φωτογραφία: aarp.org