Δύο εμβληματικά μουσικά όργανα πρόκειται να πουληθούν σε δημοπρασία

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

RELATED STORY

Oasis: Τον Αύγουστο η 30η επετειακή επανέκδοση του «Definitely Maybe» 

Δύο εμβληματικά μουσικά όργανα, η κιθάρα του Keith Richards και το σιτάρ του George Harrison, πρόκειται να πουληθούν σε δημοπρασία στις 25 Απριλίου. Πρόκειται για δύο σύμβολα του ανταγωνισμού αλλά και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των δύο συγκροτημάτων από το Λίβερπουλ και το Λονδίνο που άλλαξαν τη μουσική για πάντα.

Ο Keith Richards χρησιμοποίησε αυτή την κιθάρα κατά την περίοδο του άλμπουμ “Some Girls” των Rolling Stones και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις όπως το Miss You και το Start Me Up. Η κιθάρα δε συνοδεύεται από επιστολή αυθεντικότητας από τον ιστορικό μουσικής Andy Babiuk ενώ φέρει και την υπογραφή του Richards.

Το σιτάρ του George Harrison συμβολίζει τη συγχώνευση της δυτικής ροκ μουσικής με τις ινδικές κλασικές επιρροές. Η εξερεύνηση του σιτάρ από τον Βρετανό βοήθησε στην εισαγωγή νέων ήχων στη μουσική των Beatles.
Ο Harrison έπαιξε σιτάρ σε πολλά τραγούδια των Beatles, δείχνοντας την προθυμία του συγκροτήματος να πειραματιστεί με διαφορετικά μουσικά στυλ. Ο μοναδικός ήχος του σιτάρ συνέβαλε στην πρωτοποριακή και ποικιλόμορφη μουσική τους κατά τη δεκαετία του 1960.

 

 

Φωτογραφία: zdf.de