Η εμβληματική κιθάρα του Gallagher βγαίνει σε δημοπρασία το φθινόπωρο

Δύο ρεκόρ Γκίνες στους Killers για το «Mr Brightside»

RELATED STORY

Δύο ρεκόρ Γκίνες στους Killers για το «Mr Brightside»

Η εμβληματική κιθάρα Fender Stratocaster του 1961 του Rory Gallagher βγαίνει σε δημοπρασία το φθινόπωρο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα φτάσει το 1 εκατομμύριο £.

Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο διάσημες Stratocasters στην ιστορία της ροκ μουσικής και το μουσικό όργανο που πρωταγωνιστεί στη δημοπρασία The Rory Gallagher Collection που πραγματοποιείται στο Bonhams στη New Bond Street του Λονδίνου την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Συνολικά, πρόκειται να δημοπρατηθούν σχεδόν 150 αντικείμενα από τη ζωή και την καριέρα του σπουδαίου Rory, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποικιλίας κιθάρων, ενισχυτών και αξεσουάρ, τα οποία προσφέρονται απευθείας από την οικογένεια Gallagher.

Ο Gallagher αγόρασε τη θρυλική Fender Stratocaster του 1961 για 100 £ με πίστωση από τον ιδιοκτήτη του Crowley’s Music Store στο Κορκ της Ιρλανδίας το 1963.

Ο Dónal Gallagher, αδερφός του Rory και πρώην μάνατζερ, σχολίασε: «Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια από τον θάνατο του αδερφού μου Rory, τώρα πιστεύω ότι είναι καιρός για άλλους ανθρώπους να αγαπήσουν το «ορφανό» Fender Stratocaster του 1961 και την υπόλοιπη απίστευτη συλλογή μουσικών οργάνων του».

«Από το 1995, πάντα ένιωθα ότι υπήρχε μια αποστολή που έπρεπε να εκπληρωθεί για να εδραιωθεί η κληρονομιά του Rory και να διευρυνθεί η γνώση της μουσικής του. Έτσι, σε μια από τις πιο δύσκολες και ευαίσθητες αποφάσεις, αποφάσισα να διευκολύνω την κυκλοφορία των μουσικών οργάνων του προς πώληση, ώστε να μπορούν να απολαύσουν κι άλλοι την εμβληματική κληρονομιά του» κατέληξε.

 

 

Φωτογραφία: guitarplayer.com