Πρόκειται για τα τρυφερά γράμματα του θρυλικού κιθαρίστα προς την εντυπωσιακή Boyd

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Οι ερωτικές επιστολές του Eric Clapton προς την τότε σύζυγο του George Harrison, Patti Boyd βγαίνουν σύντομα σε δημοπρασία. Πρόκειται για τα τρυφερά γράμματα του θρυλικού κιθαρίστα προς την εντυπωσιακή Boyd ενώ εκείνη χαλάρωνε σε διακοπές με τον σύζυγό της, στο Μπαρμπάντος στις 14 Φεβρουαρίου του 1966.

Από τις 8 έως τις 21 Μαρτίου, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα φιλοξενήσει μια διαδικτυακή δημοπρασία με αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Βρετανίδας φωτογράφου και μοντέλου η οποία λειτούργησε και ως… μούσα τόσο για τον George Harrison όσο και για τον Eric Clapton. Η Boyd ενέπνευσε τους δύο μουσικούς να γράψουν πληθώρα τραγουδιών όπως το «I Need You» (1965) το «Something» (1969) και το «For You Blue» (1970) του Hassiron για τους Beatles και το “Layla” του Clapton.

«Σου γράφω αυτό το σημείωμα, με κύριο σκοπό να εξακριβώσω τα συναισθήματά σου για ένα θέμα που είναι πολύ γνωστό και στους δύο μας», αρχίζει μία από τις επιστολές. «Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν εξακολουθείς να αγαπάς τον άντρα σου ή αν έχεις άλλον εραστή; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ αναιδείς, το ξέρω, αλλά αν υπάρχει ακόμα ένα συναίσθημα στην καρδιά σου για μένα… πρέπει να με ενημερώσεις!»

Η Βoyd τελικώς χώρισε τον “ζωηρό” σύζυγό της το 1974 και πέντε χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τον Clapton με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη μέχρι το 1987.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com