Πρόκειται για δύο από τις εξαιρετικές συλλογές του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones...

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s αναμένεται να βγουν τον Σεπτέμβρη οι συλλογές από λογοτεχνικά βιβλία και αναμνηστικά αντικείμενα της τζαζ που διατηρούσε ο Charlie Watts. Πρόκειται για δύο από τις εξαιρετικές συλλογές του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones τις οποίες θα αποκτήσουν οι συλλέκτες έναντι αρκετών χιλιάδων λιρών στα πλαίσια της εμβληματικής εκδήλωσης “Charlie Watts: Gentleman, Collector, Rolling Stone – Literature and Jazz” που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η λογοτεχνική συλλογή του Watts περιλαμβάνει το μυθιστόρημα “The Great Gatsby” του  Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αλλά και εμβληματικά έργα αστυνομικής λογοτεχνίας των Αγκάθα Κρίστι και Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μαζί με την καλύτερη αγγλική και αμερικανική λογοτεχνία του 20ού αιώνα.

Οσον αφορά τη συλλογή του από αντικείμενα της τζαζ, σε αυτή συμπεριλαμβάνονται μια παρτιτούρα του Αμερικανού συνθέτη, τραγουδοποιού και πιανίστα Τζορτζ Γκέρσουιν ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση της τζαζ στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1920, αλλά κι ένα σπάνιο τεύχος του θρυλικού περιοδικού Down Beat που ήταν αφιερωμένο στον Τσάρλι Πάρκερ.

 

 

 

Φωτογραφία: variety.com