Σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie's πρόκειται να βγουν 120 κιθάρες του Mark Knopfler

Deep Purple: O Glenn Hughes κατακεραυνώνει Ian Gillan και Roger Glover 

RELATED STORY

Deep Purple: O Glenn Hughes κατακεραυνώνει Ian Gillan και Roger Glover 

Σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s πρόκειται να βγουν ούτε μία, ούτε δύο αλλά 120 κιθάρες του Mark Knopfler. Οι εκτιμώμενες τιμές για τη συλλογή του frontman των Dire Straits κυμαίνονται από £300.000 έως £500.000. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής θεωρείται η vintage Gibson Les Paul Standard του 1959 που χρησιμοποίησε ο Knopfler στην περιοδεία του Sailing to Philadelphia το 2001.

Η κιθάρα Les Paul του 1983 που χρησιμοποίησε ο Knopfler για να ηχογραφήσει το Money for Nothing, και επίσης, κράτησε στο Live Aid, εκτιμάται ότι κοστίζει 10.000-15.000 £.

Σε μια συνέντευξη στο BBC σχετικά με τη δημοπρασία, ο Knopfler είπε ότι, μεγαλώνοντας στο Newcastle, περνούσε ώρες κοιτάζοντας τα μουσικά όργανα που εκτίθενται στο JG Windows (ένα κατάστημα που επισκέπτεται ακόμα), κι ονειρευόταν να αποκτήσει μία, κάποια μέρα. «Μπορώ ακόμα να θυμηθώ την πρώτη φορά που πήρα μία από τον τοίχο με τα δάχτυλα να τρέμουν. Ήταν μια ισπανική κιθάρα και ένας από τους Geordies στο μαγαζί μου είπε: «Αν την ρίξεις, θα σου ρίξω».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου στο Λονδίνο και το ένα τέταρτο των χρημάτων θα διατεθεί σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

 

 

 

Φωτογραφία: udiscovermusic.com