Την αποκάλυψη ότι οι System of a Down είχαν κάνει οντισιόν για βρoυν τον αντικαταστάτη του έκανε ο Tankian

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

RELATED STORY

Στη Sony Music για 1,27 δισ. δολάρια o κατάλογος των Queen  

Την αποκάλυψη ότι οι System of a Down είχαν κάνει οντισιόν για βρoυν τον αντικαταστάτη του έκανε ο Serj Tankian στα απομνημονεύματά του, “Down With the System”.

Όπως είπε, ο ίδιος είχε προτείνει στο συγκρότημα να αποχωρήσει καθώς ο Daron [Malakian], ο Shavo [Odadjian] και ο John [Dolmayan] πίεζαν πάντα να κάνουν περισσότερα με το συγκρότημα. “Ήμουν αυτός που τους εμπόδιζε, κυρίως επειδή δεν ήθελα πραγματικά να κάνω περιοδεία».

Αργότερα πρόσθεσε, «προς το τέλος του 2017, είχαμε μια συνάντηση της μπάντας στο γραφείο του Beno (μάνατζερ των System). Όταν έφτασα, είπα σε όλους ότι είχα ένα θέμα που ήθελα να προσθέσω στην ημερήσια διάταξη. Λοιπόν, ποιος θα μου κάνει ένα πάρτι αποχώρησης;” ρώτησα την ομάδα. “Θέλετε κάποιος από εσάς να γίνει τελετάρχης;” Ήμουν πολύ ξεκάθαρος ότι δε με ενδιαφέρει πλέον να κάνω περιοδείες τόσο λόγω της πλάτης μου όσο και επειδή απλώς δεν ήταν πια όραμά μου».

“Τι ήθελα λοιπόν για αυτούς τους τρεις ανθρώπους με τους οποίους ήμουν πιο κοντά από οποιονδήποτε εκτός της οικογένειάς μου; Ήθελα να είναι ευτυχισμένοι”, ανέφερε ο Tankian στο απόσπασμα του βιβλίου. «Ήθελα να μην εξαρτώνται από την υγεία μου, την πλάτη μου ή την προθυμία μου να περνάω μήνες στο δρόμο κάθε χρόνο για να έχουν αυτό το συγκρότημα που ήθελαν τόσο πολύ. Φυσικά, ήθελα να είμαι και εγώ χαρούμενος. Φαινόταν ότι η λύση ήταν να χαλαρώσω από το συγκρότημα ενώ προσκαλούσαν έναν αντικαταστάτη. Τους είπα ότι θα βοηθούσα ακόμη και στην εκπαίδευση ενός νέου τραγουδιστή.”

Ωστόσο, αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο το γεγονός ότι το συγκρότημα πραγματοποίησε οντισιόν σε έναν τραγουδιστή χωρίς να του το πει. «Νόμιζα ότι είχαν ξεχάσει την ιδέα της πρόσληψης ενός νέου τραγουδιστή, αλλά ένα χρόνο αργότερα, ο John, ο Shavo και εγώ ήμασταν σε έναν έρανο στο Glendale, και αυτός ο τραγουδιστής που ήξερα σηκώθηκε και τραγούδησε αυτό το όμορφο αρμένικο τραγούδι. Καθόταν δίπλα μου στο τραπέζι και με χτύπησε στον ώμο. Δεν μπορούσε να ουρλιάζει και να γρυλίζει», θυμάται ο Tankian.

“Έμεινα έκπληκτος. Όχι ότι είχαν περάσει από οντισιόν, αλλά ότι το είχαν κρατήσει μυστικό. “Γιατί δεν μου το είπατε ποτέ;” ψιθύρισα. Ο Shavo ανασήκωσε τους ώμους και απάντησε: “Δεν ξέρω. Άκου, είναι καλός τραγουδιστής. Μπορώ να τον πάρω κυριολεκτικά στο πάρκινγκ τώρα και να του μάθω πώς να γρυλίζει».

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com