Ανοιχτός στο να γράψει μια αυτοβιογραφία για τα πρώτα χρόνια των Iron Maiden δηλώνει ο μπασίστας του συγκροτήματος

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

RELATED STORY

Smashing Pumpkins: Τον Αύγουστο το νέο άλμπουμ “Aghori Mhori Mei”

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γράψει μια αυτοβιογραφία για τα πρώτα χρόνια των Iron Maiden δηλώνει ο μπασίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος, Steve Harris. Ηδη, ο Bruce Dickinson κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του “What Does This Button Do?” όπως και ο κιθαρίστας των Iron Maiden, Adrian Smith, ο οποίος εξέδωσε το “Monsters of River and Rock” με θέμα τη μουσική και το ψάρεμα.

Μιλώντας στον Eddie Trunk του Sirius XM στην κρουαζιέρα Monsters of Rock, όπου εμφανίζεται με τους British Lion, ο Steve Harris ρωτήθηκε αν θα γράψει ποτέ μια αυτοβιογραφία σαν τους συμπαίκτες του. «Θα ήθελα πολύ να γράψω ένα βιβλίο κάποια στιγμή», είπε ο Steve, «αλλά είναι απλώς θέμα χρόνου. Γιατί υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που κάνω όταν δεν είμαι σε περιοδεία».

Ο Steve συνέχισε εξηγώντας ότι δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο Bruce Dickinson: «Δε θα μπορούσα να κάνω ότι κάνει ο Bruce. Θέλω να πω, κάνει 10 πράγματα ταυτόχρονα. Μου είπε ότι έγραφε ακόμα και στο καμαρίνι πριν από τις εμφανίσεις. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ξέρω λοιπόν, ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο για να το κάνω. Αλλά, ναι, θα ήθελα να το κάνω. Εννοώ, ότι θα έγραφα ένα βιβλίο για τις πρώτες μέρες».

Ο Steve Harris ίδρυσε τους Iron Maiden σε ηλικία 19 ετών, την ημέρα των Χριστουγέννων του 1975, αφού αποχώρησε από το προηγούμενο σχήμα “Smiler”. Μαζί με τον Harris, στην πρώτη σύνθεση των Iron Maiden συμμετείχαν ο τραγουδιστής Paul Day, οι κιθαρίστες Terry Rance και Dave Sullivan και ο ντράμερ Ron Matthews.
Το συγκρότημα έκανε το πρώτο live στο St Nick’s Hall στο Poplar την 1η Μαΐου του 1976 και σύντομα εγκαταστάθηκε στο Cart & Horses Pub στο Maryland, Stratford, το οποίο δικαίως αποκαλείται The Birthplace of Iron Maiden.

 

 

Φωτογραφία: blogspot.com