Η τιμή εξαγοράς καθιστά τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη

Δύο ρεκόρ Γκίνες στους Killers για το «Mr Brightside»

RELATED STORY

Δύο ρεκόρ Γκίνες στους Killers για το «Mr Brightside»

Σύμφωνα με το Variety, η Sony Music βρίσκεται στη διαδικασία εξαγοράς του μουσικού καταλόγου των Queen έναντι του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου λιρών (περίπου 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η συμφωνία φέρεται να καλύπτει τα τραγούδια τους και όλα τα πνευματικά δικαιώματα για λογότυπα, μουσικά βίντεο, εμπορεύματα, εκδόσεις και άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα μόνα έσοδα που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία είναι για τις live εμφανίσεις, τις οποίες θα διατηρήσουν τα ιδρυτικά μέλη Brian May και Roger Taylor, που εξακολουθούν να περιοδεύουν ενεργά με τον τραγουδιστή Adam Lambert.

Tη συμφωνία περιπλέκει το γεγονός ότι το Disney Music Group κατέχει τον ηχογραφημένο μουσικό κατάλογο των Queen στη Βόρεια Αμερική, τον οποίο απέκτησε κάποια στιγμή τη δεκαετία του 2000.

Η τιμή εξαγοράς καθιστά τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη καθώς ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να κατέβαλε η Sony για να αποκτήσει τον κατάλογο του Bruce Springsteen στα τέλη του 2021.

Νωρίτερα φέτος, η Sony απέκτησε το 50% της μουσικής του Michael Jackson από τους διαχειριστές της περιουσίας του εκλιπόντος τραγουδιστή για τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Φωτογραφία: wallpaper.com