Ο κολοσσιαίος ροκ ύμνος των Journey είναι το κορυφαίο τραγούδι όλων των εποχών

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

RELATED STORY

Τhe Cult: Στην Ευρώπη η 40η επετειακή περιοδεία τους

Ο κολοσσιαίος ροκ ύμνος των Journey του 1981 «Don’t Stop Believin» είναι το κορυφαίο τραγούδι όλων των εποχών σύμφωνα με το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes. Στο άρθρο που δημοσίευσε αναφέρεται στο 18 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ τραγούδι. Είναι ένα από τα δύο κομμάτια που έγιναν 18 φορές πλατινένια στην Αμερική μαζί με το «Sunflower» των Post Malone και Swae Lee ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο συνιδρυτής των Journey και βασικός κιθαρίστας Neal Schon ανέβασε το σχετικό άρθρο στο facebook γράφοντας: «Έχουμε πλέον επίσημα το μεγαλύτερο τραγούδι στον κόσμο στην ιστορία της μουσικής! Συγχαρητήρια σε όλους.»
Το τραγούδι, το οποίο έγραψαν οι Jonathan Cain, Steve Perry, Neal Schon, είναι επίσης 10 φορές πλατινένιο στην Αυστραλία, επτά στη Νέα Ζηλανδία και δύο στη Δανία.

Οι Journey θα ξεκινήσουν την πρώτη τους περιοδεία μετά από μια δεκαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο με special guests τους Cheap Trick.

 

 

Φωτογραφία: laut.de